faqOrder Status, Annuleringen en Retouren

Gratis verzending

Levering in Nederland is gratis bij een bestelling vanaf €50,-.

Order Status

Nadat je je order hebt geplaatst ontvang je per e-mail een bevestiging. In een opvolgende mail ontvang je een indicatie van de leverdatum met een tracking link. Heb je vragen over de status van je order, neem dan contact op met onze klantenservice via de tab bovenaan deze pagina.

Levertermijnen – AANGEPAST VANWEGE COVID-19

Vanwege Covid-19 zijn we genoodzaakt onze leverprocessen aan te passen naar omstandigheden en ervaren we momenteel langere levertermijnen dan gebruikelijk. De actuele levertermijn staat vermeld op de productpagina.

Annulering voordat levering heeft plaatsgevonden

Wens je je order te annuleren voordat levering heeft plaatsgevonden, informeer ons dan zo snel mogelijk om te voorkomen dat levering onnodig plaatsvindt. Neem contact op met onze klantenservice via de tab bovenaan deze pagina om de order te annuleren.

Aanmelding Retouren

Je kunt je bestelling gratis retourneren binnen 30 dagen na levering. Neem contact op met onze klantenservice via de tab bovenaan deze pagina om je retour aan te melden. Wij verzoeken hierbij om de reden van retour op te geven om onze producten en processen verder te kunnen verbeteren.

Na het ontvangen van de retourzending wordt het bedrag binnen twee weken terugbetaald. Het bedrag wordt terugbetaald op de creditcard of bankrekening waarmee de oorspronkelijke bestelling betaald is.

Vervangende Onderdelen

Keter producten zijn ontworpen voor een langdurig gebruik en plezier.

In het onverhoopte geval dat een onderdeel ontbreekt of beschadigd is geleverd, dan kun je gebruik maken van de Keter onderdelen service. Neem hiervoor contact op met onze Service medewerkers die zo snel mogelijk een vervangend onderdeel toesturen.

Ga hiervoor naar de tab “Klantenservice” bovenaan deze pagina en vul het formulier zo compleet mogelijk in. In onze montage-instructies staan codes van onderdelen vermeld; voeg het juiste nummer van het onderdeel in kwestie toe in de aanvraag. Tevens verzoeken wij het ordernummer te vermelden als bewijs van aankoop. Deze vind je bovenaan in de orderbevestigingsmail.