Nieuw tuinhuis? Dit moet u weten! Top 5

Nieuw tuinhuis? Dit moet u weten! Top 5

Nieuw tuinhuis? Dit moet u weten! Top 5

Het kopen van een tuinhuis kan nogal ingewikkeld zijn. Metaal, hout of kunststof? Waar het te plaatsen? Hoe moet de fundering in elkaar gezet worden? Bekijk onze top 5 tips over het kopen van een tuinhuis wat het allemaal een stuk eenvoudiger zal maken.

  1. Bepaal eerst de vorm en grootte die je wilt. Het is altijd het beste om jezelf meer ruimte te geven dan je denkt nodig te hebben. Meet de benodigde ruimte zorgvuldig en vergeet niet om de overhang van het dak ook te berekenen. Als je alleen fietsen wilt opslaan, dan is misschien een Keter Store-It-Out Max precies wat je nodig hebt. Er zijn horizontale en verticale tuinhuizen. Alleenstaande gebouwen. Vrijwel elke denkbare grootte en vorm. In sommige tuinhuizen is het heel eenvoudig om planken op te hangen die de opslagruimte aanzienlijk kunnen vergroten.
  2. Metaal, hout of kunststof? Wat is het juiste materiaal voor jou? Hout ziet er altijd goed uit, maar heeft regelmatig onderhoud nodig en kan gevoelig zijn voor rotten. Metalen tuinhuizen zijn sterk maar zijn niet altijd mooi om te zien en kunnen moeilijk in elkaar te zetten zijn. Kunststof tuinhuizen zijn onderhoudsvrij, het gemakkelijkst om in te zetten en eenvoudig uit elkaar te halen als je moet verhuizen. En de kunststof tuinhuizen van Keter zien er fantastisch uit.
  3. De grootste vijand van een tuinhuis is regen. Houten tuinhuizen lekken en rotten vaak door de regen die langs de muren stroomt. Om dergelijke problemen te minimaliseren, moet het dak minstens 5 cm/2 inch over de zijkanten hangen en de voorkant en achterkant minstens 7,5 cm/3 inch. Meet vanaf de binnenkant van het dakrand, niet vanaf de buitenkant. Ramen kunnen aan de onderkant rotten, tenzij ze hellende vensterbanken hebben en eronder een groef is om water naar de grond te laten druppelen. Als je in een gesloten tuinhuis staat, zul je daglicht alleen door de ramen zien. Als je licht rond de ramen ziet, kan regen binnendringen.
  4. Wat zijn de kenmerken die je echt nodig hebt? Heb je een tuinhuis nodig met een hellende drempel om spullen er gemakkelijk in en uit te rollen? Openen de deuren wijd genoeg? Ventilatie om schimmelvorming en vochtophoping te voorkomen? Licht is essentieel in een tuinhuis - ga voor ramen van een redelijk formaat en/of een dakraam. Veiligheid is belangrijk als je iets van waarde wilt opslaan -heeft je tuinhuis een afsluitbaar en veilige klemsluiting?
  5. Plan de installatie zorgvuldig. Heb je toestemming nodig dan de plaatselijke overheid? Zorg ervoor dat je een vlakke ondergrond hebt voor je tuinhuis - als het schuin afloopt, zal het tuinhuis niet juist passen en zullen er gaten verschijnen die regen kunnen binnenlaten. Het in elkaar zetten van een tuinhuis is een taak voor minstens 2 of 3 personen, afhankelijk van de grootte.  

En hier is een extra tip - controleer de garantie zodat je met vertrouwen koopt.